De Bondgenoot

De Bondgenoot is een leefgemeenschap in Barneveld waar ruim 30 mensen samen leven op basis van vriendschap. Door elkaar dagelijks te ontmoeten en te inspireren om op een mooiere manier mens te zijn, dragen we een sterke, spirituele basis. Zo bieden we een plek voor mensen om een nieuwe start te maken.

Nieuwe start

Open Dag hartWe vormen een warme, positieve omgeving voor mensen die gemotiveerd zijn om hun leven opnieuw vorm te geven. Wil je aan onze leefgemeenschap meedoen? Dan is het belangrijk dat je kiest:
* om te werken aan je leven en om daar verandering in aan te brengen.
* om mee te doen met een bestaande dagstructuur (eetmomenten, ontmoetingsmomenten en activiteiten)
* om actief mee te werken, naar eigen draagkracht, om het geheel draaiende te houden.
* om communicatie en ontmoeting met de andere bondgenoten niet uit de weg te gaan.

Spiritualiteit

Het begon als een visioen om met een groep vrienden een warme en positieve plek te creëren voor mensen die dit missen in de maatschappij. In 1987 is De Bondgenoot opgericht. De stichter van de leefgemeenschap is Stephen Boonzaaijer. Hij ging als pastor met acht andere echtparen in gesprek om deze droom tot werkelijkheid te maken.

Ontmoeting

Midden in een woonwijk in Barneveld vormt De Bondgenoot een hofje bestaande uit 14 appartementen, 8 gezinswoningen, een gemeenschappelijke tuin en een gemeenschappelijk huis (het Grote Huis). Gezinnen en alleenstaanden hebben hun eigen appartement of huis en kiezen bewust voor het gemeenschappelijke leven. Het Grote Huis is de plek waar we eten, werken en elkaar dagelijks ontmoeten. Daar vinden ook allerlei activiteiten plaats.

Gesprek Stephen

Nieuwe start

Zijaanzicht BG

Samen leven

Samen werken

Samen werken

 

Leefgemeenschap de bondgenoot samen aan de maaltijd

Ontmoeting

Reageren is niet mogelijk