Rondleiding

Benieuwd geworden naar hoe onze Zorg-Leefgemeenschap De Bondgenoot er uit ziet? We geven je een rondleiding.

De Bondgenoot ligt midden in een woonwijk, vlakbij het centrum van Barneveld. Wanneer je het erf van De Bondgenoot oploopt, oogt het als een gezellig hofje. Aan je linker- en rechterhand zie je een rij huizen en appartementen. Recht voor je het gezamenlijke huis, wat het ‘Grote Huis’ wordt genoemd. Het midden van het ‘hofje’ vormt de grote binnentuin met een glooiend grasveld. Hier is volop de ruimte met speelatributen voor kinderen, een groot terras, bloeiende borders, fruitbomen en een moestuin.

Het Grote Huis

Samen leven en elkaar dagelijks ontmoeten vindt voor een groot gedeelte plaats in het Grote Huis. Er is een grote huiskamer, die tijdens de maaltijden verandert in een eetzaal. Er is een keuken, bijkeuken met voorraadkasten, werkplaats, bibliotheek, secretariaat en een wellnessruimte met fitness apparatuur en sauna.

Appartementen

Tussen telkens twee gezinswoningen zijn drie etage appartementen gebouwd. Er zijn in totaal veertien appartementen op De Bondgenoot. De appartementen zijn keurig verzorgd, hebben een eigen voordeur, een zit/slaapkamer, een badkamer en keukentje. Het beneden-appartement heeft een eigen achtertuin.

'Ik ga me steeds happier voelen hier en meer op mijn gemak. Ik ben ook heel blij met met mijn eigen huisje'

Gezinswoningen

De Bondgenoot telt acht gezinswoningen. Elk gezinshuis bestaat uit een woonkamer, keuken en achtertuin. Op de eerste verdieping twee of drie slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping twee of meerdere kamers. En een vliering in de nok van het huis. De meeste gezinshuizen hebben een uitbouw van de woonkamer aan de achterzijde.