Wat zoek ik?

 Wat zoek ik?

  • Een plek waar ik zelfstandig woon, maar leef in een sociaal verband van mensen,
  • waar mensen elkaar stimuleren en motiveren voor een goed en gezond leven en
  • waar ik mag leren een zelfstandig en verantwoordelijk mens te worden.

Sociaal verband van mensen

Op De Bondgenoot kies je voor een sociaal leven. Het is niet ieder voor zich, maar we zijn op een respectvolle manier betrokken op elkaar. De een brengt vrolijkheid in, de ander praktische hulpvaardigheid, maar iedereen laat merken dat hij een vriend(in) is.

‘Mijn vertrouwen in mensen is diep geschaad, maar hier kan ik dit weer opnieuw leren opbouwen.’

Goed en gezond leven

Een goed en gezond leven is niet vanzelfsprekend. Op De Bondgenoot inspireren we elkaar om te leven vanuit de liefde. Dat vraagt om voorbij te kunnen zien aan dagelijkse beslommeringen, zodat je het leven groot blijft zien. Ook je gezondheid is belangrijk. Hoewel het je eigen verantwoordelijkheid is wat je met je lichaam doet, bemoedigen we elkaar om bewust te leven. Dus gezond eten en lekker veel bewegen!

Zelfstandig en verantwoordelijk mens

Het is een hele kunst om een verantwoordelijk mens te zijn. Iedereen loopt wel eens weg voor problemen of legt de schuld bij een ander. Op de Bondgenoot leer je de regie over je eigen leven in handen te nemen en om te gaan met allerlei facetten in het leven.

“Wonen en leven in een leefgemeenschap is – net als ieders persoonlijk leven een veelkleurig en boeiend gebeuren. Het kan fantastisch uitpakken; een plek om tot jezelf te komen, je plaats onder de mensen te ontdekken, je eenzaamheid te doorbreken, mensenkennis op te doen, geaccepteerd te worden, je tekortkomingen te leren zien en te genieten van een ruime omgeving.” (Uit ‘Leven en wonen op één erf’).

Reageren is niet mogelijk