Rondleiding

Rondleiding

Benieuwd geworden naar hoe leefgemeenschap De Bondgenoot er nou uit ziet? We geven je een virtuele rondleiding.

De Bondgenoot ligt midden in een woonwijk, vlakbij het centrum van Barneveld. Wanneer je De Bondgenoot binnenloopt, oogt het als een gezellig hofje. Aan je linker- en rechterhand zie je een rij huizen en appartementen. Recht voor je een groot huis, dit is het ‘Grote Huis’. Het ‘hofje’ wordt verbonden door een grote tuin.

Tekening bovenaanzicht Bondgenoot

Het Grote Huis

Samen leven en elkaar dagelijks ontmoeten vindt voor een groot gedeelte plaats in het Grote Huis. Er is een woonkamer, die tijdens de maaltijden verandert in een eetzaal en er is een grote keuken. Daarnaast is er een bijkeuken, een werkplaats, een bibliotheek, een secretariaat en een wellnessruimte.

Bondgenoottuin schoonmaak 2

De tuin

De gemeenschappelijke tuin verbindt het Grote Huis met de gezinshuizen en appartementen. De tuin vormt een groene oase, bestaande uit een groot grasveld met bomen, bloemen en speeltoestellen voor de kinderen. De tuin is een veilige speelplek waar je vanuit je huis goed zicht op hebt. En in de zomer kunnen we heerlijk onder de bomen of op het terras zitten.

‘Ik ga me steeds happier voelen hier en meer op mijn gemak. Ik ben ook blij met mijn eigen huisje en de hulp daarbij.’

Appartementen

Tussen twee gezinswoningen zijn telkens drie appartementen gebouwd, één beneden, één in het midden en één appartement boven. Er zijn veertien appartementen op De Bondgenoot. De appartementen hebben een eigen voordeur, een zit/slaapkamer, een eigen badkamer en keukentje. Het beneden-appartement heeft een eigen tuin.

Sayri en Joris in boomhut

Gezinswoningen

De Bondgenoot telt acht gezinswoningen. Elk gezinshuis bestaat uit een woonkamer, keuken en tuin beneden. Op de eerste verdieping twee of drie slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping twee of meerdere kamers. En een zolder. De meeste gezinshuizen hebben een uitbouw van de woonkamer.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk