Procedure

Procedure

Is je interesse gewekt en ben je gemotiveerd om in een leefgemeenschap aan je leven te werken? Dan is dit onze procedure: stuur een e-mail of brief naar ons waarin je jezelf voorstelt. Geef antwoord op de vraag: wat motiveert je om in een leefgemeenschap te willen wonen? Vermeld ook even je persoonlijke gegevens (naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer). Wanneer dat goed voelt, stellen we het op prijs als je ook wat vertelt over je levensloop en je actuele situatie.

Na ontvangst van je aanmelding neemt onze intakecommissie binnen een paar dagen contact met je op. We vinden het belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan, voor de Bondgenoot, maar ook voor jou. Afhankelijk van wederzijdse interesse nodigen we je uit om een lunch of dagdeel mee te doen, een kringgesprek op vrijdagavond mee te maken en een viering op zondag. Overweeg je serieus om op De Bondgenoot te komen wonen dan zal er een intakegesprek volgen. Je wordt dan ingebracht in het bestuur en uiteindelijk zullen we met alle bewoners in de grote kring beslissen of we ja tegen elkaar kunnen zeggen. Dan volgt er een proefperiode van een aantal maanden die veelal overgaat naar een vaste plek in onze leefgemeenschap en kring.

Sinds kort ben ik officieel Bondgenoot. Deze bewuste keuze betekent veel voor me. In het voorjaar was ik nog zoekende, maar het is me afgelopen zomer wel duidelijk geworden dat ik in De Bondgenoot op mijn plaats ben. In de zomer – een tijd waarin geen beslissingen worden genomen omdat er veel mensen op vakantie zijn – kon ik acclimatiseren. Ik leerde de mensen van de Bondgenoot kennen en zij mij. Daarnaast kon ik de gewoontes en de gedachtegang achter de leefgemeenschap beter leren kennen. Het voelde goed om daar de tijd voor te nemen.

De inspiratie die Stephen uitdraagt is voor mij van doorslaggevend belang geweest. Voor het idealisme van waaruit De Bondgenoot leeft, heb ik grote bewondering. Ook als ik zie hoe iedere bondgenoot er hard aan werkt om dit hoog te houden. Stephen is daarin duidelijk de richtinggever, maar wij moeten het toch met ons allen vormgeven. Dat maakt het zeer boeiend. Bij mijzelf is ook een intern veranderingsproces ontstaan en daar wil ik sowieso mee verder, want het voelt goed.

– Liesbeth (een interview uit nieuwsbrief winter 2015)

leefgemeenschap de bondgenoot in barneveld koffie op terras

Reageren is niet mogelijk