Ervaringen spiritualiteit

Bondgenoten over spiritualiteit

Ieder mens heeft een verhaal. Het vraagt soms moed om dat te delen, toch ontstaat er een diepere ontmoeting en dat is heel waardevol. Op De Bondgenoot vinden we het heerlijk om naar elkaars verhalen te luisteren. Het is ook inspirerend te horen wat De Bondgenoot voor ons betekent en wat voor ervaringen we daarin hebben.

“Sinds ik op de Bondgenoot woon ben ik op een andere manier naar mensen gaan kijken. Ik zie dat kwetsbaarheid kostbaar is. Dit heb ik geleerd dankzij de verhalen die mensen durfden te delen.”  Spiritualiteit
“Vroeger was ik altijd aan het zoeken. Hier heb ik alles aan verhalen en liefde… Ik kan veel leren en kom de hele wereld hier tegen. Ook de spiritualiteit en mijn eigen zoektocht hierin. En ik vind het heerlijk mensen om me heen te hebben.”  

“De Bondgenoot is voor mij van levensbetekenis. Ik kan mijn leven niet voorstellen zonder De Bondgenoot. Ik ben blij met De Bondgenoot en ermee verweven geraakt. Ik hou erg veel van de mensen en ervaar dit als mijn familie.”

 

 Bloemen narcissen  

“Ik kan hier veel leren, daardoor gaat het beter met me. Het is een fijne plek, ik zou er slechter aan toe zijn met mensen die me niet begrijpen en niet goed kennen. Hier kan ik zijn wie ik ben. Ook leer ik aandacht te geven aan andere mensen.”

 

“Het leven hier maakt mijn wereld groter en ik kom dichter bij mezelf, door de vragen en verhalen van mensen. Door stress kan ik gesloten zitten in een kleine wereld. Hier kom ik los en maak ik andere keuzes in mijn leven. Ik wil hier ook graag meer zijn.”

 2012-10-22 16.39.33
 

“Ik leef hier graag voor de ontmoeting en de vrijheid. Dat zijn belangrijke dingen voor mij. Het is makkelijk om even te praten met iemand als je daar zin in hebt en dat is heel waardevol. Ik voel me heel rijk met het leven op De Bondgenoot.”

 

“Mijn hart wordt hier groter, ervaar ik. Ik kom uit mijn eigen kleinheid ga in een grote wereld staan. De Bondgenoot is een oord van liefde, warmte en betrokkenheid. Hier zijn doorbreekt het eenzame en kleine leven, dat is bijzonder. Ik ben me nu bewust van een groot en ruim leven.”
 Eetgroep 1e keer buiten eten  

“Er is hier veel ruimte voor mezelf, ik kan denken en zeggen wat er in me opkomt. Maar er is ook ruimte voor anderen. Ik ben hier geworden die ik ben.”

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk