Cultureel

Cultureel

Muziek, films en verhalen brengen een andere wereld bij je binnen. Dat is verrijkend en inspirerend in ons eigen leven.

Culturele avondCulturele avond Maartje en Maria 2

Stefan, Gerrit en Ali culturele avond

De culturele avond is al jaren een traditie op De Bondgenoot. Op deze avond kan iedereen die wil, iets laten zien van zijn creativiteit of talenten. Er wordt gezongen, gedanst, gespeeld en gelachen, gehuild en bewonderd. Elk jaar verbazen we elkaar weer en komen verborgen talenten aan het licht. Meer weten over de culturele avond? Lees dan het verslag van Maria over de culturele avond 2015.

Literaire avond

De literaire avond is het zusje van de culturele avond, maar dan specifiek gericht op alles wat met schrijven en literatuur te maken heeft. Van zelfgeschreven gedichten en verhalen tot citaten uit poëzie, alles komt voorbij. Aangezien er op De Bondgenoot een aantal schrijvers wonen worden we soms getrakteerd op een eerste primeur van het nog uit te geven boek.

Culturele films


Eens in de 2 weken wordt er een culturele film in het Grote Huis bekeken. Samen kijken we naar de film en achteraf praten we er nog even over door.

Bibliotheek


Op de vide boven de woonkamer van het Grote Huis is onze gezellige bibliotheek. Van een paar vrienden hebben we enorm veel boeken binnen gekregen waar we ontzettend blij mee zijn. Verschillende bondgenoten hebben zich ingezet om al deze boeken uit te zoeken en te coderen. Het is een fijne plek om rustig een boek te lezen of eentje uit te kiezen om te lenen.

Kerstbrunch

Op tweede Kerstdag hebben we elk jaar een feestelijke kerstbrunch. Vrienden van ver en dichtbij worden uitgenodigd voor een bijzonder samen zijn. Onder het genot van een maaltijd trakteren we elkaar doorlopend met liedjes, kerstgedachtes een kerstspel met de kinderen en meer.

Kerstbrunch Erna verhaal kinderen

Kerstbrunch 2

Reageren is niet mogelijk